Skip to main content

Uutiskirje 1.4.2020: Uutisia ja vinkkejä poikkeustilassa toimimiseen

Kaikki Koronasta -sivustolle on koottu ja päivitetään jatkuvasti ajankohtaista tietoa Koronaan liittyen

MISTÄ RAHOITUSTA?
•    Yksinyrittäjä – Kunnat ja oma pankki
Yksinyrittäjät voivat hakea tukea kunnilta koronavirustilanteessa. Haku tapahtuu yrityksen sijaintikunnasta. Tuen suuruus on 2000 euroa. Tuki myönnetään yksinyrittäjän toiminnan harjoittamisesta johtuvien menojen kattamiseen (valmisteilla) Lue lisää..

•    Pienyritys (Yrityksessä työskentelee 1-5 henkilöä) – FinnveraELY-keskus ja oma pankki
•    Pk-yritys (Yrityksessä työskentelee 6-250 henkilöä) – Finnvera, Business Finland ja oma pankki
•    Midcap-yritys (liikevaihto maks. 300 milj. €/v) – Finnvera, Business Finland ja oma pankki
•    Suuryritys – Finnvera ja oma pankki
Katso Työ- ja elinkeinoministeriön tarkemmat toimintaohjeet

Työttömyysturvalain 11 luvun väliaikanen muutos

Eduskunta hyväksyi hallituksen esityksen työttömyysturvalain 11 luvun väliaikaisesta muuttamisesta 30.3.2020. Presidentti vahvisti lain 31.3.2020. Lakia sovelletaan lomautettuihin, joiden lomautus on alkanut 16.3.2020 tai sen jälkeen.

Mikäli yrityksen palveluksessa on vakituisesti vähintään 20 henkilöä, tulee yrityksen käydä ennen lomautuspäätöstä lakisääteinen yhteistoimintamenettely. 1.4.2020 voimaan tulleella työttömyysturvalain 11 luvun väliaikaisella muutoksella yt-menettely käydä lyhennetyssä viiden päivän neuvotteluajassa. Laki on voimassa määräaikaisesti kesäkuun 2020 loppuun. Toimialallamme ei ole työehtosopimusta, jolloin lyhennetty viiden päivän neuvotteluaika koskee alaamme.

Ajankohtaista koronaviruksesta

Tutustu myös THL:n sivustoon. Tietoa, toimintaohjeita ja materiaaleja koronaviruksesta.

Vinkki jäsenpalvelun hoitamiseen

SKY:n puheenjohtaja yrittäjä Jutta Österberg-Hurmeen luvalla julkaisemme mallin, miten asiakaspalvelua poikkeustilanteessa voi hoitaa. SKY korostaa, että tämä vinkki on malli, ei ole ohjeistus.

Yhdessä olemme enemmän – teemme töitä tässä vaikeassa tilanteessa alan toimijoiden eteen.

Laitahan meille tietoa yrityksesi tilanteesta (sähköposti: toimisto@sky-ry.fi):
•    asiakkuudet
•    liikevaihdon menetykset (arvio esim. %)
•    vuokraneuvotteluista
•    henkilöstön mahdollista lomautuksista
•    ennakointitietoa  kokonaisvaikutuksista koko yrityksen osalta
•    muista odottamattomista koronan aiheuttamista vaikeuksista
– ja tietysti olemme kiinnostuneet myös positiivisista ratkaisuista näinä vaikeina aikoina.
Käytämme saamaamme tietoa alan yrittäjyyden tukemiseksi neuvottelu- ja edunvalvontatilanteissa yksilöimättä yritystä.

Unelmien liikuntapäivä toteutuu tänä vuonna kodeissa ja somessa – Laitetaan koko Suomi liikkumaan 10.5. vastuullisesti

Koronatilanne vaikuttaa perinteiseen Unelmien liikuntapäivään. Ihmiset eivät voi kokoontua liikkumaan yhdessä eivätkä järjestää tapahtumia aiempien vuosien tapaan.

Unelmien liikuntapäivä saa tänä vuonna uuden muodon. Se toteutetaan sosiaalisen median kampanjana siten, että ihmisiä innostetaan jakamaan somessa se, miten liikkuvat erilaisissa olosuhteissa, esim. kotioloissa tai ulkoillen (mikäli tilanne sen sallii).

Liikuntatoimijat ja osallistujat voivat jakaa liikuntavinkkejä, kuvia, kotivideoita ja muita liikkumaan kannustavia sisältöjä tunnisteella #unelmienliikuntapäivä.

#unelmienliikuntapäivä sunnuntaina 10.5. – Lue miten keskuksesi olla mukana 
Jaa jo ennen tapahtumapäivää somessa treenivinkkejä muille tunnisteella #unelmienliikuntapäivä.

Maksa mitä haluat -haaste liikunta-alan yrityksille siirtyy ensi vuoteen

Valtion liikuntahallinto on haastanut osana 100-vuotisjuhlavuottaan kunnat ja muut tärkeät sidosryhmänsä toteuttamaan Unelmien liikuntapäivää tänä vuonna ”Maksa mitä haluat”-konseptilla. Koronaviruspandemian takia Maksa mitä haluat -haaste siirtyy. Haaste on tarkoitus toteuttaa ensi vuonna Unelmien liikuntapäivänä.

 

SKY:n jäsenyritysten tarjouksia maksuttomista palveluista

On hienoa, että SKY yhteisömme on aktiivinen ja etsii sekä tarjoaa uusia ratkaisuja liiketoimintaan. SKY kiittää näistä tarjouksista.

 

Coach4Pro: Etävalmennusjärjestelmä

Koronavirus vaikuttaa voimakkaasti kaikkeen henkilökohtaiseen valmennukseen. Coach4Pro yhteistyössä Sky ry:n kanssa haluaa auttaa valmennusyrittäjiä tässä tilanteessa. Tarjoamme Coach4Pro etävalmennusjärjestelmän ilmaiseksi SKY ry:n jäsenille ja auktorisoiduille personal trainereille (APT®) kolmen kuukauden ajaksi.

Tästä linkistä pääset sivulle, josta voit kirjautua järjestelmään. Tutustumisen jälkeen sinulle luodaan oma valmentajapalvelu sekä tarvittavat asiakkaillesi suunnatut palvelut.

Coach4Pron tarjous on voimassa ke 08.04.2020 asti.

Erimover: Liiketoimintaa verkossa

Kuntokeskuksen ryhmäliikuntatunnit livestriimattuna asiakkaan kotiin? ✅
Yhteisöllisyyden ja positiivisen energian ylläpitäminen on parasta, mitä kuntokeskus asiakkailleen voi tällä hetkellä tarjota.

HELT tuo ryhmäliikuntatunnit livestriimattuna asiakkaan luo. 👉 HELT-palvelun kautta voit viedä kaikki ryhmäliikuntakeskuksen tunnit tarjottavaksi asiakkaillesi. Tunneille pääsee osallistumaan oman tietokoneen tai puhelimen välityksellä – esimerkiksi kotoa tai ulkoa käsin.

Palvelu tarjoaa myös monipuolisen alustan personal trainereille etävalmennuksiin: treenien, stressinhallinnan ja mindfullnessin muodossa.

👉 Etuna nyt SKY:n jäsenyrityksille ja auktorisoiduille personal trainereille (APT®) HELT veloituksetta käyttöön ensimmäiseksi kuukaudeksi. Tämän jälkeen hinta alkaen 50 e/kk (livestriimaus & videotallenteen kanavalla). 

Vaikka tilanne on nyt useille liikuntakeskuksille haastava, voi palveluiden tarjoaminen jatkua vallitsevasta tilanteesta huolimatta.

Mikäli kiinnostuit kuulemaan lisää, ole yhteydessä: 
Aslan Ali
+358 50 407 3311
aslan.ali@erimover.com

Hyvinvointikonserni Erimover Group on avannut Hyvinvointilinja™ -palvelun, jonka avulla voidaan antaa kansalaisille neuvoja liikuntaan ja omaan fyysisen hyvinvoinnin ylläpitämiseen tässä poikkeuksellisessa tilanteessa. Palveluun voi soittaa tai laittaa viestiä kuka tahansa, joka haluaa neuvontaa näissä asioissa.

–Mietimme konkreettisia asioita, kuinka olla avuksi ihmisille liikunnan ylläpitämiseksi ja kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin tukemiseksi näissä poikkeusoloissa, sekä vastata näihin liittyvissä kysymyksissä. Saimme idean avata hyvinvointilinjan, jonne kuka tahansa voi soittaa tai laittaa viestiä saadakseen tukea näissä asioissa. Haluamme omalta osaltamme kannustaa edelleen liikkumisen iloon – pidetään yhdessä huolta hyvinvoinnista turvallisesti, sanoo Erimover Groupin toimitusjohtaja Joakim Berndtsson.

Palveluun voi olla yhteydessä kysymyksissä koskien liikuntaa ja kokonaisvaltaista hyvinvointia. Puhelimeen vastaavat koulutetut ja kokeneet liikunta-alan ammattilaiset, joilta voi saada tukea yleiseen fyysiseen hyvinvointiin ja liikunta-aktiviteetteihin näissä poikkeuksellisissa olosuhteissa. Puheluun ei vastaa mielenterveystyön ammattilaiset, eikä palvelu vastaa yleisen terveydenhuollon tai mielenterveydenhuollon toteuttamia palveluita.

Palvelu on avoinna maanantaista lauantaihin klo 9-15 ja palvelee numerossa +358 50 5330813 (puhelu ja WhatsApp).

Osaamisen kehittäminen on investointi tulevaisuuteen

SKYn jäseninä on myös koulutuksen palvelutarjoajia. Useilla koulutusorganisaatioilla on oma erikoishinta SKY:n jäsenille.

Webinaari 8.4. – Miten pelastan liiketoimintani? 

Olemme keskustelleet monen liikunta-alan yrittäjän kanssa ja toiveita on tullut siihen, että voisimmeko rakentaa jonkun kokonaisuuden mahdollisimman pian, missä kerrotaan mitä toimenpiteitä tehdä liiketoiminnan pelastamisen suhteen.

Se on nyt valmis. Eli järjestämme verkon yli toteutettavan koulutuksen by Sami Hurme, missä käydään konkreettisia toimenpiteitä läpi mitä tehdä.
1. Miten johdan henkilöstöä kriisin yli
2. Mitä vaihtoehtoja on pelastaa yrityksesi
3. Mistä karsin kulut
4. Ole rohkea sekä realisti!

Koulutus järjestetään webinaarina 8.4 klo 12-15.
Jos et pääse tuona aikana olemaan paikalle saat siitä jälkeenpäin tallenteen itsellesi.

Koulutuksen hinta on nyt COVID-19 johdosta 59e (sis alv 24%) kun normaalisti 190e (sis alv 24%)
Osallistumisoikeuden itse webinaariin tai tallenteeseen voit käydä ostamassa tästä linkistä

SKY:n jäsenetuus koulutukseen on kaupan päälle Kunnon liiketoimintaa kirja. (Arvo 34,90€ )
Etuuden saat itsellesi kun kirjoitat tilauksen kommenttikenttään SKY:N jäsen. Kirja toimitetaan sinun kotiovellesi.

Jos kaipaat apua ja sparrausta niin voit myös olla yhteydessä alla olevaan henkilöön.
Eerik Jortikka
E-mail : eerik.jortikka@trainer4you.fi
Puh. 040-7618863

Les Mills: Lapset ja nuoret liikkeelle *Vinkki* 

Nyt kannattaa jakaa asiakkaille maksuttomia nuorten ja lasten liikkumista tukevia Les Millsin BORN TO MOVE® virtuaaliohjelmia esim. kotiharjoittelua varten.

LASTEN JA NUORTEN TREENEJÄ
Musiikkia ja liikettä lapsille ja nuorille – BORN TO MOVE™ yhdistää hauskanpidon ja fitneksen. Ohjelmat on jaettu ikäryhmien mukaan eri kategorioihin; 2-3, 4-5, 6-7, 8-12 ja 13-16 vuotiaiden ryhmiin. Tunnit ovat kestoltaan 30-45 minuuttia. Lue lisää…

Les Millsin BORN TO MOVE® ohjelmia löytyy virtuaalisena (Englanniksi puhuttuja) veloituksetta tästä linkistä.