Skip to main content

Uutiskirje 14.8.2018: Nyt liikutaan yhdessä ja käynnistetään Let’s BeActive ryhmiä Liikuntapäivät on ihan kulman takana

Nyt liikutaan yhdessä ja käynnistetään Let’s BeActive ryhmiä Liikuntapäivät on ihan kulman takana,

Nyt liikutaan yhdessä ja käynnistetään Let’s BeActive ryhmiä

Liikuntapäivät on ihan kulman takana, eli 24.-30.9. liikutaan yhdessä koko viikko. Mukana Liikuntapäivissä tällä hetkellä on satakunta salia ympäri Suomen. Mukaan vielä ehtii…

klikkaa ja ilmoittaudu mukaan liikuntapäiviin

Let’s BeActive EU-hanke käynnistyy myös Suomessa

Let’s BeActive -hanke on käynnistymässä kuntokeskuksissa. Hankkeen  tavoitteena on saada liikkumattomat liikkeelle ja omaksumaan terveysliikunta osaksi jokapäiväistä elämää. Let’s BeActive -hanke kestää kolme vuotta ja se toteutetaan kahdeksassa Euroopan maassa. Suomessa hanke on suunnattu SKY:n jäsenorganisaatioille. Hankkeeseen voi liittyä mukaan koko hankekauden ajan.

Let’s #BEACTIVE -projektin tavoitteena on kolmen vuoden aikana saada 60 000 fyysisesti passiivista aikuista muuttamaan elintapoja aktiivisempaan suuntaan. Let’s #BEACTIVE -projekti toteutetaan ohjatusti viidessäsadassa kuntokeskuksessa ympäri Eurooppaa.

Lue lisää ja tule mukaan hankkeeseen

KOULUTUS – Osaamisen kehittäminen

FAF kouluttaa APT:t

Syksyn FAF Personal Trainer® koulutukset ovat käynnissä. FAF maksaa syksyllä aloittavien opiskelijoiden APT ja EREPS-rekisterimaksun.

  • Lahti 29.9. alkaen ja Espoo 27.10. alkaen
Lue lisää

APT hakemisto kasvaa

APT-hakemisto kasvaa hitaasti mutta varmasti. Uusia hakemuksia tulee viikottain ja tietoisuus osaamisen todentamisen rekisteristä kasvaa koko ajan. Osaavan PT-ammattilaisen löytää APT-hakemistosta, varmista, että oman salisi PTt löytyvät sieltä!

apt-hakemisto

EDUNVALVONTA – SKY yrittäjän asialla

SKY:n hallitus tiedottaa

SKY:n Hallitus 2018 (7.6.2018 alkaen)

Puheenjohtaja: Jutta Österberg-Hurme, Liikunta- ja hyvinvointikeskus Aplico Oy
Toiminnanjohtaja: Riitta Hämäläinen-Bister

Jäsenet:
Jyrki Hannula, Ab LL International Oy LadyLine & EasyFit Wellness Chains
Timo Aheristo, Pihlajalinna liikuntakeskukset Oy / Foreverclub (uusi)
P-C Nordensved, Fit1 Fitnessclub / Klaari Oy
Jari Lamminen, Fysioline Oy/FAF Finland Oy
Jussi Raita, Elixia Finland Oy
Riku Aalto, Trainer4You Oy (uusi)
Veikko Sinisalo, Concept Finnrowing Oy (uusi)

Varajäsen:
Samuli Halla-Aho, Viva! Wellness Club

SKY:n hallituksen työvaliokuntaan nimettiin Jutta Österberg-Hurme, Jyrki Hannula, Jussi Raita ja Riitta Hämäläinen-Bister.

Suomen Yrittäjien toimialajärjestöjen liittokokous järjestetään 19.10.2018 Turussa. Suomen kunto- ja terveysliikuntakeskusten yhdistys SKY ry:n hallituksen jäsen Timo Aheristo on ehdolla varsinaiseksi- tai varajäseneksi.

APT auktorisoitu personal trainer -koulutusta on ehdotettu tutkinnoksi liikunta-alan ammattilaisten koulutusjärjestelmään. Ehdottajina ovat APT-auditoidut koulutusorganisaatioista seuraavat: FAF, Folhälsan Utbildning, HEO, Trainer Lab ja Trainer4You.

Hae hanketukea – Inspiroidu ja saa ideoita!

Tesitkö, että myös sinun yrityksesi voi saada hanketukea? KKI-ohjelman tavoitteena on arkisen liikkumisen, liikunnan harrastamisen ja terveellisten ruokailutottumusten sekä arkiliikkumista suosivan ympäristön avulla lisätä työikäisten terveyttä ja hyvinvointia.

hae hanketukea!

Liikuntapalvelujen arvonlisäverokanta

Arvonlisäveroa suoritetaan Suomessa tapahtuvista myynneistä pääsääntöisesti 24 prosentin verokannan mukaan. Arvonlisäverolain 85 a §:n 1 momentin 3 kohdan mukaan palvelusta, jolla annetaan mahdollisuus liikunnan harjoittamiseen, veroa suoritetaan 10 prosenttia veron perusteesta. Ohjeessa selvitetään, milloin alennettua verokantaa sovelletaan.

Lue verottajan uudet ohjeet alv-tulkintaan

Uusi liikesalaisuuslaki astui voimaan

Uusi liikesalaisuuslaki tuli voimaan 15.8.2018. Suomessa liikesalaisuuksien suoja on ollut jo aiemmin hyvällä tasolla, mutta uusi laki tuo asiaan selkeyttä ja lisää turvaa liikesalaisuuden haltijalle. Uusi laki antaa myös nykyistä paremmat mahdollisuudet oikeudenloukkausten ajamiseen riitajuttuina. Lisätietoja: Suomen yrittäjien asiantuntija Albert Mäkelä  albert.makela@yrittajat.fi 09 2292 2929, Twitter: @albertmakela

Lue lisää

SKY rakentaa verkostoa – “Verkostoidu ja vaikuta”

* Soteuttamo 2.0 maakuntakierrokset

Suomen yrittäjät on yhteistyökumppanina Sitran ja TEM:n organisoimalla Soteuttamo 2.0 -kiertueella. Jokaisessa maakunnassa järjestetään syksyn / alkuvuoden aikana tapahtuma, joka on tarkoitettu kaikille hyvinvointi- ja sote-yrittäjille ja yrittäjyyttä suunnitteleville. Mukaan ovat tervetulleita myös maakuntapäättäjät. Alla olevat Soteuttamot ovat niitä , joissa olemme joko itse läsnä tai paikalla on SY:n edustajia. Viemme  tavoitteitamme liikunnanpalveluseteli, kumppanuudet terveyden edistämisessä ja liikunta ja henkilökohtainen budjetointi osana SOTE-ratkaisua. Lue lisää

Tähän mennessä ovat varmistuneet seuraavat:
Ti 25.9. Kainuu / Kajaani klo 8.00-12.00
Ti 2.10. Keski-Suomi / Jyväskylä klo 12.00-16.00
Ke 10.10. Satakunta / Pori klo 8.30-12.30
Ti 23.10. Etelä-Pohjanmaa / Seinäjoki klo 12.00-15.30
Ti 30.10. Pohjois-Savo / Kuopio, iltapäivä
Ke 31.10. Pohjois-Karjala / Joensuu klo 12.00-16.00
Ti 6.11. Etelä-Karjala / Lappeenranta klo 15.00-18.15
Ke 7.11. Kymenlaakso / Kouvola tai Kotka
Ma 12.11. Päijät-Häme / Lahti klo 15.00-18.00
Ti 13.11. Lappi / Rovaniemi, iltapäivä
Ke 14.11. Pohjois-Pohjanmaa / Oulu klo 12.00-16.00
To 22.11. Kanta-Häme / Hämeenlinna klo 9.00-12.30
Ma 28.1.2019 Varsinais-Suomi / Turku klo 12.00-16.00

Ilmoittaudu mukaan sähköpostilla: toimisto@sky-ry.fi, laita otsikoksi “Soteuttamo 2.0”
Suomen Yrittäjien tavoitteena on tilaisuuden aikana tai sen jälkeen käydä myös paikalla olevien yrittäjien ja päättäjien kanssa aiheeseen liittyvää vuoropuhelua.

* Maakuntavaikuttaminen

Keräämme myös verkostoa alan yrittäjistä Suomen Yrittäjien alue- ja toimialajärjestöjen järjestöjen maakuntavaikuttamisen asiantuntijaverkostoihin. jos olet kiinnostunut toimimaan verkostossa.
Ilmoittaudu mukaan sähköpostilla: toimisto@sky-ry.fi, laita otsikoksi ”Maakuntavaikuttaminen”

* SKY:n työryhmät

Mikäli intresseissäsi on kehittää alan tulevaisuutta, edunvalvontaa, vaikuttavuutta ja jäsenpalveluja. Olet tervetullut osallistumaan SKY:n työryhmätyöskentelyyn. Ilmoittaudu mukaan sähköpostilla: toimisto@sky-ry.fi, laita otsikoksi ”Työryhmät”

* Seuraa käsittelyssä olevia lausuntapyyntöjä

Mitä tapahtuu SOTE-uudistukseen, valinnanvapauslakiin ja henkilökohtaiseen budjetointiin liittyen. Lausuntopalvelu.fi tarjoaa mahdollisuuden pyytää ja antaa lausuntoja sähköisesti.

SKY jäsenedut

  • Mukaan Let’s BeActive hankeeseen otetaan ensimmäisenä vuonna vain SKY:n jäseniä
  • FIBO 2019 vapaaliput – Ennakkovarausoikeus vain jäsenille
  • Suomen Yrittäjien koulutuskalenteri on nyt avauttu! SKY:n jäsenet savat koulutuksen SY:n jäsenhintaan. Huomioithan, että osa koulutuksista on jäsenille myös maksuttomia!

Liity jäseneksi ja varmista yrityksesi kasvumahdollisuudet!

ENNAKOINTI – Alan tulevaisuus!

Osaamisen ennakointifoorumi

Osaamisen ennakointifoorumi muodostuu yhdeksästä eri aloja edustavasta ennakointiryhmästä sekä ennakointiprosessia tukevasta ohjausryhmästä. Ennakointiryhmien sihteeristö koostuu Opetushallituksen asiantuntijoista. Ennakointiryhmissä ovat edustettuina työnantajat, työntekijät ja yrittäjät, ammatillisen koulutuksen järjestäjät ja korkeakoulut, opetushenkilöstö, alan tutkimuksen edustajat ja opetushallinto.

Lue lisää

Maakunta- ja soteuudistus, henkilökohtainen budjetointi

Maakunta- ja sote-uudistuksen lainvalmistelu jatkuu. Valinnanvapauslain ja maakuntien rahoituslain esityksiin tehdään perustuslakivaliokunnan lausunnon perusteella tarvittavat muutokset eduskuntakäsittelyssä. Eduskunta päättää maakunta- ja sote-uudistuksen etenemisestä syyskaudella 2018.

Lue lisää

TULEVIA TAPAHTUMIA – Merkkaa kalenteriin!

Sportec, Gymtec ja Welltec 27.-28.3.2019 Tampere

Pohjoismaiden laajimmat alan messut kokoavat jälleen yhteen liikunnan ja hyvinvoinnin ammattilaiset. Ensimmäistä kertaa järjestettävä Welltec 2019 on hyvinvoinnin, terveys- ja liikuntateknologian ammattitapahtuma. Tapahtuma järjestetään 27.–28.3.2019 Tampereella ja SKY on vahvasti mukana.

Merkkaa kalenteriin 27.-28.3.2019!

SKY jälleen FIBO2019
suurlähettiläänä Kölnissä

Fitness- ja hyvinvointialan ammattilaiset kokooontuvat 4.-7. huhtikuuta 2019 taas Kölnissä. Alan johtava tapahtuma kokoaa yli 150 000 kävijää ja tuhat näytteille-asettajaa saman katon alle. SKY tarjoaa kahden päivän maksuttomia messulippuja. Ilmaisten lippujen ennakkovarausoikeus vain SKY:n jäsenille.

Osoite
OSOITE

Suomen kunto- ja terveysliikuntakeskusten yhdistys SKY ry Hitsaajankatu 22 (Opus2), 00810 Helsinki

Osoite
Puhelin:

+358 40 515449

Osoite
Sähköposti

toimisto@sky-ry.fi

Facebook Twitter LinkedIn

 

Related News

Press Release 6.4.2017: Europen Health & Fitness Forum 2017 addresses customer engagement in the European fitness sector

The 4th annual event brought together top experts and close to 400 delegates from all...

Enää muutama viikko ja sitten Riminille!

RIMINI WELLNESS 30.5. – 2.6.2019 Riminin Wellness -messut ovat aivan tuota pikaa Adrianmeren rannalla Italiassa....

Kevään muistilistalle: Muista tilata FIBO-liput ja laittaa tietosuoja-asiat kuntoon

Kevään muistilistalle: Muista tilata FIBO-liput ja laittaa tietosuoja-asiat kuntoon Tapahtumien täyteinen kevät on tulossa! Enää...