Skip to main content

Tiedote 20.2.2020: Puhtaan liikunnan puolesta -toimintamalli on jatkossa SKY ry:n jäsenyyden ehtona

Puhtaan liikunnan puolesta -toiminta kuuluu ammattietiikkaan

Suomen kunto- ja terveysliikuntakeskusten yhdistykseen (SKY ry) kuuluvat jäsenet ovat virallisesti velvollisia kehittämään ja ylläpitämään laadukasta kuntoilua, johon ei kuulu minkäänlainen dopingaineiden käyttö, välittäminen tai mainonta. A-klinikkasäätiön Dopinglinkin ylläpitämä Puhtaan liikunnan puolesta -toimintamalli on jatkossa SKY-ry:n jäsenyyden ehtona ja eettisenä periaatteena. Dopinglinkki ja SKY-ry ovat tehneet yhteistyötä puhtaan liikunnan puolesta jo useita vuosia.

Jokainen APT-sertifioitu Personal Trainer suorittaa opinnoissaan automaattisesti Kuntodopingin perusteet -verkkokurssin, joka antaa perustiedot dopingaineista ja käyttäjien kohtaamisesta.

Puhtaan liikunnan puolesta -toimintamalli on terveyden edistämiseen ja puhtaaseen kuntoiluun tähtäävää yleishyödyllistä toimintaa, joka sitouttaa liikunta-alan toimijoita lisäämään tietoutta dopingaineiden haittavaikutuksista tavallisten kuntoilijoiden keskuudessa.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen päihdetutkimuksen mukaan suomalaisista noin 1% on käyttänyt tai kokeillut elämänsä aikana dopingaineita. Sitoutumalla toimintamalliin liikunta-alan toimija antaa asiakkailleen lupauksen siitä, että yrityksen toiminta kannustaa asiakasta terveellisiin elämäntapoihin sekä terveyttä edistävään liikuntaan.

SKY ry pitää erittäin tärkeänä Puhtaan Liikunnan puolesta-toimintamallia niin alan yrittäjille, toimipisteiden henkilökunnalle kuin osaamisen todentamisen hakemistoon kuuluville auktorisoiduille personal trainereille www.apt-personaltrainer.fi  (APT).

“Tällä konkreettisella yhteistyöllä haluamme olla rakentamassa laadukasta terveyttä edistäviä liikuntapalveluja puhtaan liikunnan keinon”, toteaa SKY:n toiminnanjohtaja Riitta Hämäläinen-Bister

Puhtaan liikunnan puolesta -toiminta on täysin maksutonta.  Toimintamalli tarjoaa tietoa ja neuvoja kuntodopingiin liittyvistä ilmiöistä niin liikuntapaikkojen henkilökunnalle, kuin liikunta-alan yksityisyrittäjille. Ajankohtainen ja tutkittu tieto liikunnan lieveilmiöistä on osa alalla toimivan henkilöstön ammattitaitoa, ja samalla yhteiskuntavastuullista ja väestön terveyttä edistävää toimintaa. Dopinglinkki vastaa Suomessa kuntoilun antidopingtyöstä ja sen rahoituksesta vastaa sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus STEA sekä opetus- ja kulttuuriministeriö.

Varmista, että tietosi löytyvät PUHTAAN LIIKUNNAN PUOLESTA-sivustolta. Lue sopimusehdot ja liity mukaan. Klikkaa ja lue lisää!

 

Lisätietoja:

Toiminnanjohtaja                                                             Kehittämiskoordinaattori
Riitta Hämäläinen-Bister                                                Ville Leskinen
riitta@sky-ry.fi                                                                  ville.leskinen@a-klinikka.fi

Puh. 040 515 4449                                                                 Puh. 050 5053 721