Skip to main content

Kansallinen liikuntafoorumi järjestetään 28.–29.10.2019 Jyväskylässä

Kansallinen liikuntafoorumi järjestetään 28.–29.10.2019 Jyväskylässä (Paviljonki). Foorumin teemana on tiedolla johtaminen ja miten tieto muutetaan liikkeeksi. Foorumissa tarkastellaan liikunnan ja tiedon suhdetta monipuolisesti aina julkisesta hallinnosta, järjestöistä ja yrityksistä yksittäiseen urheilijaan ja liikkujaan asti. Tässä muutama maistiainen Foorumin tämän vuotisesta tarjonnasta:

  • Professori Rob Briner (Queen Mary University of London) on palkittu tiedolla johtamisen guru, joka johdattelee osallistujat tiedolla johtamisen perusteisiin; Mistä tiedolla johtamisesta on kyse ja miksi tarvitsemme sitä?
  • Apulaisprofessori, ”Lihastohtori” Juha Hulmi (Jyväskylän yliopisto) pohtii viihdyttävään ja rentoon tapaansa tietoon ja näyttöön perustuvan liikkumisen problematiikkaa; Liikuntaa tiedolla ja taidolla vai tuurilla ja humpuukilla? 
  • Tutkija Johanna Ahola-Launosen (Helsingin yliopisto) ajatuksia herättävässä puheenvuorossa pohditaan yksilöiden elintapavalintojen problematiikkaa; Valitseeko ihminen elintapansa ja onko ihminen vastuussa valinnoistaan?
  • Pääsihteeri Marco Casagrande (Suomen Palloliitto) esittelee kansainvälisen jalkapalloliitto UEFA:n ja Suomen Palloliiton tekemää suomalaisen jalkapallon Social return on investment -raporttia, joka avaa jalkapallon yhteiskunnallista vaikuttavuutta Suomessa.
  • Hiihdon maailmanmestari Matti Heikkinen tuli urallaan tunnetuksi analyyttisuudestaan. Heikkinen avaa näyttöön perustuvaa valmennusprosessia ja tiedon merkitystä matkallaan maailman huipulle.

Tutustu Liikuntafoorumin 2019 koko ohjelmaan ja ilmoittaudu mukaan 10.10. mennessä: www.kesli.fi/liikuntafoorumi/

Liikuntafoorumin järjestävät yhteistyössä valtion liikuntaneuvosto, opetus- ja kulttuuriministeriö, Yleisradio, Veikkaus, Suomen Olympiakomitea, Suomen Paralympiakomitea ja Keski-Suomen Liikunta. Foorumi on parasta nautittuna paikan päällä, mutta tapahtumaa on myös mahdollista seurata etänä (lisätietoa myöhemmin).