Skip to main content

Gramexin edustaman musiikin määrä on kasvanut

Gramexin edustaman musiikin määrä on kasvanut

Keväällä 2015 voimaan astuneen lainmuutoksen seurauksena Gramexin edustaman musiikin määrä kasvoi. Muutoksen seurauksena eurooppalaisten äänitteiden tekijöiden Euroopan ulkopuolella tallentamat äänitteet tulivat Gramexin edustuksen piiriin. Aikaisemmin englantilaisen tuottajan USA:ssa tallentamista ääniteistä ei korvauksia tarvinnut suorittaa esimerkiksi radiosoitoissa. Lainmuutos koskee ainoastaan julkista esittämistä eri yhteyksissä kuten mm. taustamusiikkia asiakastiloissa, ravintoloissa, kampaamoissa, liikuntapaikoissa, liikennevälineissä jne.

Gramex on neuvotellut taustamusiikkiasiakkaita edustavien toimialajärjestöjen kanssa korvausten tarkistamisesta vuosina 2018 ja 2019. Muutoksen seurauksena julkisen esittämisen korvauksia tarkistetaan vuonna 2018 + 2,3 % ja vuonna 2019 + 2,0 %. Tämän lisäksi vuoden 2018 korvauksissa huomioidaan ansiotasoissa ja elinkustannuksissa tapahtunut kehitys + 0,3 %. Korvausten tarkistus koskee kaikkia Gramexin julkisen esittämisen asiakkaita ja toimialoja.

Taustamusiikkiluvat myy Musiikkiluvat.fi

Gramexin taustamusiikki-, tallennus- ja musiikkivideoluvat myy ja asiakaspalvelun tuottaa Gramexin ja Teoston puolesta Musiikkiluvat.fi josta saat apua ja lisätietoja musiikin käyttölupiin ja korvauksiin liittyvissä asioissa

Ystävällisin terveisin Gramex