Skip to main content

Selvitys personal trainer -alasta Suomessa julkaistaan 26.10.

Mikä ihmeen PT?

Tutkija Timo Ala-Vähälän tekemä selvitys Mikä ihmeen PT? Selvitys personal trainer -alasta Suomessa julkaistaan webinaarissa maanantaina 26.10. klo 13.00–14.00. Webinaari on kaikille avoin ja maksuton.

Webinaarissa kuullaan aluksi Ala-Vähälän alustus ja sen jälkeen tiiviit kommenttipuheenvuorot toiminnanjohtaja Riitta Hämäläinen-Bisteriltä Suomen Kunto- ja terveysliikuntakeskusten yhdistyksestä SKY ry:stä, pääsihteeri Nina Luukkaiselta Urheiluopistojen Yhdistyksestä sekä valmentaja ja MPT-kouluttajaIlari Lehterältä Fitverstas Oy:stä.

Aikaa on varattu myös keskusteluun. Tilaisuuden puheenjohtajana toimii Liikuntatieteellisen Seuran kuntotestauksen ja liikuntalääketieteen tutkimus- ja koulutusyhteistyön erityisasiantuntija Jonne Kamsula.

Tilaa webinaarilinkki viimeistään torstaina 22.10. täältä

Tilaisuus nauhotetaan ja tallenne julkaistaan tilaisuuden jälkeen Liikuntatieteellisen seuran YouTube-kanavalla.

Ala-Vähälän kokoama selvitys on ensimmäinen kokonaisnäkemys PT-alasta niin koulutuksen kuin palvelutarjonnan näkökulmasta. Selvitys antaa aineksia PT-toiminnasta käytävään keskusteluun. Tiedontarve on todellinen: PT-ala kuuluu todennäköisesti tulevaisuuden kasvualoihin niin liikuntapalveluissa kuin laajemminkin palvelualalla.

Opiskelija Elina Lammi ohjaa Jyväskylän yliopiston PT-koulutuksen näyttökokeessa valmennettavansa asentoa ja kouluttaja Kaisa Wallinheimo seuraa. Kuvan on ottanut Mirja Hirvensalo.

Kuvassa opiskelija Elina Lammi ohjaa Jyväskylän yliopiston PT-koulutuksen näyttökokeessa valmennettavansa asentoa ja kouluttaja Kaisa Wallinheimo seuraa. Kuvan on ottanut Mirja Hirvensalo.