Skip to main content

Mistä kuluttaja tietää ostavansa liikuntaosaajan palveluita? Auktorisoitu Personal Trainer -merkistä tunnistat osaajan!

Blogikirjoitus SKY:n hallituksen puheenjohtajalta Jutta Österberg-Hurmeelta:

APT_vsin_rajattuHelsingin Sanomissa kirjoitettiin 13.10. siitä
, miten monet alan vaihtajat valtaavat vähällä koulutuksella markkinoita. On hienoa, että ala kiinnostaa, sillä kaikki mikä motivoi ikääntyvää Suomen kansaa liikkumaan on hyväksi. Monesti hyvät sosiaaliset taidot omaava henkilö voi olla mukava ja empaattinen treenikaveri, joka saa liikuntakipinän syttymään. Tähän astihan kaikki on hyvin, mutta miten sitten terveystieto ja osaaminen liikunnanohjaamisen perusteista? Jutussa peräänkuulutettiin ottamaan selvää oman liikunta -ja hyvinvointialan osaajan taustoista. Tähän on Suomessa onneksi olemassa jo ratkaisu, jolla kuluttaja voi varmistua pt:n riittävästä osaamisesta.

Suomen kunto- ja terveysliikuntakeskusten yhdistys SKY ry on avannut ja hallinnoi auktorisoitujen personal trainereiden APT -hakemistoa. Sen avulla kuluttaja voi löytää koulutetut personal trainer – ammattilaiset. Rekisteri löytyy osoitteessa www.apt-personaltrainer.fi.

“APT®-hakemiston tavoitteena on koota yhteen koulutetut personal tainerit (PT:t) ja heitä kouluttavat tahot Suomessa.”

Alalla on tällä rekisterillä saatu ensimmäistä kertaa yhteiset standardit. Tähän asti erilaisten PT-koulutusohjelmien vaatimukset ja opetusmäärät ovat voineet vaihdella hyvinkin laajasti. Nyt standardoitu koulutusrunko antaa suuntaviivat koulutuksen sisällölle ja määrittelee tasovaatimukset kouluttajille. Eurooppalaista tutkintojen viitekehyksessä (EQF, European Qualifications Framework) APT® sijoittuu vaativuustasolle neljä.

Auktorisoitu personal trainer APT® on koulutettu tuottamaan laadukkaita liikuntaja hyvinvointipalveluita. APT®:n ohjauksessa asiakkaat voivat nauttia turvallisesti liikunnasta ja parantaa elämänlaatuaan. Koulutettu ammattilainjutta-poseeraa-kyykyssa-2en osaa aktivoida asiakasta ja tuottaa tavoitteen mukaista palvelua. APT® osaa hyödyntää toimintansa tukena myös muita liikunta- ja terveysalan ammattilaisia. Usealla personal trainerillä on myös liikunta – ja / tai terveysalan tutkinto.

Lue lisää: www.apt-personaltrainer.fi

Toivotan kaikille elämyksiä arkeen ja hyviä liikunta hetkiä omien personal trainerien kanssa!

Jutta Österberg-Hurme
puheenjohtaja
Suomen kunto- ja terveysliikuntakeskusten yhdistys, SKY ry

Related News

SKY:lle uusi hallitus ja uusi puheenjohtaja; Oma yrityshistoria ja toiminta liikunta-alalla tsemppasi Jutan uuteen puheenjohtajan pestiin

SKY:n hallituksen suurin yksittäin muutos oli pitkäaikaisen puheenjohtaja P-C Nordensvedin siirtyminen hallituksen riviedustajaksi. Uutena puheenjohtajana...

FIBO PRESS RELEASE 13.11.2019

Health & training at the FIBO: The new Hall 8 Health is playing an increasingly...

FIBO 2019 – Newsletter #06

Find the latest fitness news in the FIBO Newsletter 2019 - Newsletter #06 Fitness trends:...